Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen


Algemeen

Komt mijn doelgroep in OnlineCity?
Wat verstaan jullie onder "Winkelpand"?
Ik ben geïnteresseerd, wat gebeurt er nu?
Hoe kom ik met jullie in contact?

 

Vermelding in OnlineCity

Wat is een vermelding in OnlineCity?
Wat levert een vermelding mij op?
Hoeveel tijd kost een vermelding?
Is mijn pand niet te breed voor OnlineCity?

 

Adverteren in OnlineCity

Wat is een advertentie in OnlineCity?
Hoe plaats ik een advertentie?
Wat levert een advertentie op?
Hoeveel tijd kost het om een advertentie te plaatsen?
Wie zien mijn advertenties?

 

Webwinkel in OnlineCity

Wat zijn de mogelijkheden?
Wat levert een webwinkel op?
Hoeveel tijd kost het om een webwinkel op te zetten?
Wat moet ik weten en kunnen om een webwinkel te runnen?
Kan ik een webwinkel naast mijn fysieke winkel hebben?
Antwoorden

 

Komt mijn doelgroep in OnlineCity?​

OnlineCity zet zich in om winkelverkeer te genereren van en naar de werkelijke stad. Steeds meer mensen oriënteren zich online en kopen offline of vice versa. OnlineCity speelt hier tactisch op in door actuele evenementen, acties en aanbiedingen weer te geven. Uw doelgroep heeft des te meer reden om weer eens langs te komen.
 

Wat verstaan jullie onder "Winkelpand"?

Winkels maken de winkelstraat. Voor het gebruikersgemak in OnlineCity gaan wij uit van het bouwen en weergeven van virtuele winkelstraten. Heeft u een restaurant, café of een ander pand dat bepalend is voor het straatbeeld van uw stad dan wordt u ook vermeld als "Winkelpand".
 

Ik ben geïnteresseerd, wat gebeurt er nu?

Wij vragen u een contactverzoek in te dienen. Vervolgens neemt één van onze medewerkers contact met u op en gaan we van hieruit verder.
 

Hoe kom ik met jullie in contact?

U kunt contact opnemen via het contactformulier. We zijn ook zowel telefonisch als via e-mail bereikbaar.
 

Terug naar de veel gestelde vragen ▲
 

Wat is een vermelding in OnlineCity?

Een vermelding betekent dat uw winkelpand wordt weergegeven in de virtuele stad OnlineCity. De stad zal overeenkomen met de stad waarin u zich bevindt. Onze fotograaf neemt een foto van de voorkant van uw pand en zorgt dat deze op ratio's conform het ontwerp van OnlineCity tot zijn recht komt. Daarnaast kunnen wij, in overleg met u, uw openingstijden, contactinformatie, website en social media vermelden in uw winkelpagina. In de stijl van OnlineCity maakt onze fotograaf ook foto's van de binnenkant van uw winkel en stelt hij een aantal vragen zodat u zich goed kunt presenteren aan uw bezoekers.
 

Wat levert een vermelding mij op?

Een vermelding is precies dat, een vermelding. Uw winkelpand is aanwezig in OnlineCity wat blootstelling geeft aan een doelgroep dat geïnteresseerd is in winkelen in de binnenstad. Met uw vermelding profiteert u van het straatbeeld van OnlineCity wat geen rekening houdt met grote franchises. Potentiële klanten weten waar ze u kunnen vinden, op welke tijdstip en wat ze kunnen verwachten. Naast een vermelding in OnlineCity bestaan er mogelijkheden om advertenties te plaatsen en producten middels een webwinkel te verkopen.
 

Hoeveel tijd kost een vermelding?

We vragen alleen de essentiële dingen die wij graag op OnlineCity willen vermelden zoals uw contactgegevens en openingstijden. U kunt ook uw website of social media webadressen plaatsen. Daarnaast nodigen wij u uit om een korte toelichting te geven op uw winkel.
 

Is mijn pand niet te breed voor OnlineCity?

Dit kan inderdaad het geval zijn. Een oplossing is om onze ontwerper zijn kunstje te laten doen. Het winkelpand wordt vervolgens in de stijl en ratio's van OnlineCity gezet.

 

Wat is een advertentie in OnlineCity?

Adverteren in OnlineCity betekent tot aan drie beheerbare advertenties die verspreid worden onder uw doelgroep. Dit doen wij middels het overzicht Acties & Aanbiedingen en opt-in e-mailmarketing.
 

Hoe plaats ik een advertentie?

Door middel van onze advertentie generator kunt u binnen een paar tellen eenvoudig een advertentie plaatsen. Bepaal een pakkende titel, type korting en upload een foto. Onze generator plaatst de advertentie automatisch in het overzicht Acties & Aanbiedingen. Bezoekers die uw winkel als favoriet hebben ingesteld zien uw advertentie wekelijks terug in de mail. Wanneer u een webwinkel heeft gekoppeld kunt u advertenties ook koppelen met producten uit uw webwinkel!
 

Wat levert een advertentie op?

Een advertentie in OnlineCity spreekt direct tot uw doelgroep. Een bezoeker kiest namelijk zelf van welke winkel hij of zij op de hoogte wil blijven. Daarnaast komt uw advertentie automatisch in het overzicht Acties & Aanbiedingen. De daadwerkelijke opbrengst hangt af van hoe aantrekkelijk u de actie maakt.
 

Hoeveel tijd kost het om een advertentie te plaatsen?

Wij raden aan om acties die voor de winkel gelden ook in OnlineCity te plaatsen. Wanneer u precies weet wat u wilt adverteren kost het gemiddeld genomen 5 minuten om een advertentie via onze advertentiegenerator op te zetten. Het werkt sneller dan een bericht plaatsen in de krant, u behoudt controle en kunt de advertentie zelfs voor meerdere doeleinden inzetten.
 

Wie zien mijn advertenties?

Bezoekers die geïnteresseerd zijn in wat u verkoopt zullen de advertenties zien in het overzicht Acties & Aanbiedingen en de opt-in e-mailmarketing. Een bezoeker kan zoeken op acties en aanbiedingen door een zoekterm op te geven. U kunt gevonden worden door zoekcriteria op te geven bij uw vermelding in OnlineCity.
 

Wat zijn de mogelijkheden?

Wij kunnen voor elke klant een webwinkel opleveren dat gebaseerd wordt op wat u in de winkel verkoopt en dat voldoet aan de laatste marktstandaarden. Onze e-commerce specialisten nemen de tijd om alle specificaties op te nemen waarbij u al vrij snel een vertaling heeft van uw fysieke winkel naar webwinkel. Producten die in uw webwinkel voorkomen zijn geïntegreerd in OnlineCity waardoor een klant eenvoudig kan bestellen vanuit advertenties en / of uw winkelpagina.
 

Wat levert een webwinkel op?

Een webwinkel is geen garantie voor extra inkomen. Het succes van een webwinkel hangt samen met de inzet van u als ondernemer. Wij geven u de middelen en kunnen een adviserende rol spelen in het optimaliseren van uw webwinkel activiteiten. We geven ook cursussen internet ondernemen voor starters als u meer informatie behoeft inzake de activiteiten en kansen voor het runnen van een webwinkel. Houdt de website in de gaten voor de exacte datums.
 

Hoeveel tijd kost het om een webwinkel op te zetten?

Onze webwinkel is ontwikkeld met oog op het feit dat u als ondernemer het druk genoeg heeft. U zult voornamelijk tijd moeten steken in administratieve taken in het voortraject. Hierbij moet u denken aan het invoeren van een artikelbestand en het opzetten van logistieke processen. Wanneer de webwinkel is geïmplementeerd ziet u bestellingen automatisch in uw mail. Dit kunt u vergelijken met een klant aan de kassa. Met het verschil dat de bestelling opgestuurd zal moeten worden. Een groot voordeel van een webwinkel is dat administratieve processen en archiefvorming digitaal opgevangen kunnen worden.
 

Wat moet ik weten en kunnen om een webwinkel te runnen?

Hetzelfde als het runnen van een fysieke winkel. Een webwinkel heeft te maken met verkoop, marketing, logistiek, administratie en aftersales.
 

Kan ik een webwinkel naast mijn fysieke winkel hebben?

Het kan een omschakeling betekenen en wellicht is een korte cursus handig om meer knowhow te krijgen van internet ondernemen. Uiteindelijk bepaalt u zelf hoeveel tijd besteedt wordt.